exposities 2010

 

Jos van der Beek


Schilderijen 


20 februari 2010

t/m

20 maart 2010Afbeelding:

Zonder titel

2009

acryl op linnen

60 x 60 cmExpositie Jos van der Beek

Schilderijen


Van 20 februari t/m 20 maart exposeert Jos van der Beek in de ruimte van Gallery 9 aan de Keizersgracht 552 in Amsterdam.

In deze expositie laat Jos van der Beek zijn schilderijen zien.

 

Het werk

Het abstracte werk van Jos van der Beek ademt een serene sfeer van rust en leegte. 

Door het gebruik van grijzige tinten met soms hier en daar een klein kleuraccent wordt je meegenomen naar een stille, steeds meer vervagende wereld waarin je zacht kunt wegdromen in de verten.... als aan zee waar op een mistige dag de grenzen en kleurverschillen tussen duinen, strand en zeewater niet of nauwelijks meer waarneembaar zijn. 

'Ware kunstenaars scheppen hun eigen wereld. Gevoelens, voorkeuren en geliefde kleinigheden kun je bijvoorbeeld in vlekken, lijnen en tekens stoppen. Of verstoppen, wat nog mooier is. Als een gevoel of sfeer zich slechts langzaam laat losweken uit een beeld dan is dit een teken van kracht. Zulke beelden gaan lang mee. de particuliere belevingswereld van Jos van der Beek doordring je niet een-twee-drie. Van der Beeks ruimtelijke abstracties doen een beroep op des kijkers gevoel voor verdromingen en atmosferen. Beddingen dus, deze in zachte kleuren geschilderde composities. Voor stromen uit het gevoel en het onderbewuste' (Haagsche Courant).


Jos van der Beek

Jos van der Beek (Den Haag, 1954) woont en werkt in Den Haag. 

Hij volgde opleidingen aan de Vrije Academie in Den Haag, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam.

In 2007 heeft Jos van der Beek al eerder in Gallery nine (9) geëxposeerd. Naast exposities op verschillende plaatsen in Nederland is zijn werk ook geëxposeerd in Frankrijk, de Verenigde Staten, Zwitserland, Oostenrijk, België en Duitsland.  


         

Peter Verdonk


Recente schilderijen en tekeningen 


16 januari 2010

t/m

13 februari 2010Afbeelding:

Zonder titel

2009

olieverf op linnen

40 x 50 cmExpositie Peter Verdonk

Recente schilderijen en tekeningen


Van 16 januari t/m 13 februari exposeert Peter Verdonk in de ruimte van Gallery 9 aan de Keizersgracht 552 inj Amsterdam.

In deze expositie laat Peter Verdonk zijn nieuwe schilderijen en tekeningen zien.

 

Het werk

Als motief voor zijn werk heeft Peter Verdonk gekozen voor het Noord-Hollands landschap. De relatie met het landschap is formeel. Ritme, lijnvoering en structuur zijn beeldbepalend. Het werk is overwegend monochroom.


Peter Verdonk

Peter Verdonk (Assendelft, 1959) woont en werkt in Zaandam. Hij volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Recente tentoonstellingen van zijn werk waren op Art Amsterdam met Gallery nine (9) (groep), 'Formeel 2009' in Museum Waterland te Purmerend (groep), Noord-Holland Biënnale "NH verdwijnt" in de Vishal te Haarlem (groep), in Seasons Galleries te Den Haag en bij 'Kunst op Kamers’ in De Rijp (groep, catalogus).